Storys & Projekt

 • En vision för mobilitet för morgondagens urbana familjer

  umbraco.MacroEngines.DynamicXml

  I ett samarbete med Lynk & Co utforskade TD1-studenter en rad mobilitetslösningar för urbana familjer år 2030. Varje team fick en unik uppgift där de utmanades att hämta inspiration från olika städer, kulturer och användargrupper.

 • Ekocentrisk design för framtidens skogsbruk

  umbraco.MacroEngines.DynamicXml

  Nyligen slutförde studenter på Designhögskolan vid Umeå universitet ett unikt projekt i samarbete med Skogstekniska klustret och flera stora aktörer i skogsindustrin. Men den tilltänkta klienten var inte industrin, utan naturen.

 • Simons examensarbete gav honom drömjobbet

  umbraco.MacroEngines.DynamicXml

  I sitt examensarbete utvecklade Simon Linge idén till en sjukhusrobot som pilar runt och fyller på hygienartiklar, så att sköterskorna kan ägna mer tid åt patienterna. Projektet gjordes i samarbete med ABB, där Simon nu jobbar på en av koncernens forskningsavdelningar.

 • Blickar bakåt för att skapa framtidens designutbildning

  umbraco.MacroEngines.DynamicXml

  Det Maria Göransdotter inte vet om Designhögskolan är förmodligen inte värt att veta. Efter att ha haft flera olika roller, bland annat som vicerektor, fokuserar hon nu främst på sin avhandling om skandinavisk användarcentrerad design.

 • UID19 - Design som gör skillnad

  umbraco.MacroEngines.DynamicXml

  Följ studenternas resa under årets exemensevent, UID19 Design Talks & Degree Show.

 • Design för öppenhet i en digital värld

  umbraco.MacroEngines.DynamicXml

  I sin nya bok, "Changing Things: Objects Future in a Digital World", undersöker forskare Heather Wiltse och professor Johan Redström vad de nätverksbaserade digitala produkterna i vår tid faktiskt gör och för vem de verkligen är avsedda för.